2010.05.22.
18:51

Írta: pennamedia

Kocsis Ágnes filmje nyert Cannesban

MTI, 2010. május 22. 18:16

Kocsis Ágnes filmje, a Pál Adrienn elnyerte szombaton a Nemzetközi Filmkritikusok Szövetségének (FIPRESCI) díját a 63. cannes-i filmfesztivál második legjelentősebb, az Un Certain Regard (Egy bizonyos nézőpont) elnevezésű válogatásában.

„A zsűrinek nagyon könnyű döntése volt, mert egy nagyon egyenletes és megérintő filmről van szó” - hangsúlyozta a díjátadáson Alin Tasciyan török kritikus, a zsűri elnöke.

A világ egyik legjelentősebb filmes seregszemléjére akkreditált kritikusokból álló zsűri a szekcióba meghívott 19 alkotás közül, de a nemzetközi zsűritől függetlenül választotta ki a szerintük legjobb filmet.

----------------------

Ezúton is gratulálunk az alkotóknak, különs tekintettel a vágásra :)

A film főszereplői: Gábor Éva, Znamenák István, Pokorny Lia, Horváth Ákos, Hegyi Izabella. Producer Pusztai Ferenc,  operatőr Fillenz Ádám, vágó Kollányi Tamás.

További információ a filmről:

http://magyar.film.hu/filmhu/hir/veget-ert-a-pal-adrienn-forgatasa-hir-pal-adrienn-kocsis-agnes.html

Szólj hozzá!

Címkék: avid kocsis ágnes pál adrienn kollányi tamás

A bejegyzés trackback címe:

https://broadcast-info.blog.hu/api/trackback/id/tr512314975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása