2010.05.18.
11:35

Írta: pennamedia

Csak 64 bites operációs rendszer alatt használhatók a 3TB-s merevlemezek

A pletykák szerint még ebben az évben megérkezhetnek a Seagate 3 terabájtos merevlemezei. A pletyka igaznak bizonyult, mint azt Barbara Craig a Seagate vezető termékfelelőse egy interjúban elárulta, a hivatalos bejelentés még ebben az évben várható.

Akik azonban 32 bites operációs rendszert használnak, azoknak bizony fejleszteniük is kell, mert LBA címzési módszer (amely még a DOS-os időkből származik), „csupán” 2,1 terabájt méretig képes kezelni a merevlemezeket. Azt ezt felváltó, nagyobb háttértárakat is támogató Long LBA címzési eljárás viszont csak az újabb 64 bites operációs rendszerekben (Windows Vista, Windows 7, Linux) található meg. Az XP tulajdonosok a 3 terabájt kapacitású merevlemezből csupán 900 gigabájtot tudnak majd használni.

Forrás: pcworld.com

1 komment

Címkék: merevlemez 3 tb

A bejegyzés trackback címe:

https://broadcast-info.blog.hu/api/trackback/id/tr462314971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csefi · http://csefi.wordpress.com 2010.05.18. 13:28:07

Úgy látszik nekem sem lesz 3 terabyte kapacitású merevlemezem :( Ha ki nem jön a windows Xp 64 bites változata (én úgy tudom nem jött még ki). Na meg ez felháborító, hogy 3 terabyte-ból csak 900 gigabyte-ot tudhat magáénak az aki xp-t használ ?! Akkor már meg se veszem, mert a Windows Vista, Windows 7, Linux sz@rt se ér szerintem...
süti beállítások módosítása