2009.04.29.
10:05

Írta: pennamedia

CF (SDHC) kártya adapter Ikegami GFCAM kamkorderekhez

A nyár második felében szállítható lesz az Ikegami GFCAM kamkorderekhez tervezett CF és a későbbiekben SDHC kártya adapter.

snapshot-2009-04-29-09-54-45

Ez azt jelenti, hogy a jelenleg használt flash memóriás tárolók mellett az olcsóbb tároló megoldásokat is használni lehet. Az Ikegami tesztelni fogja a különböző kártyákat és ajánlásokat tesz, hogy mely gyártók memóriái elegendően gyorsak, megbízhatóak és kompatibilisek. Mindazonáltal a legmegbízhatóbb megoldás továbbra is a GFPACK flash memória marad még egy ideig, olyannyira, hogy a Maxell is bejelentette, hogy GFPACK tárolókat szállít majd az Ikegami GFCAM kamkorderekhez, így a Toshiba mellett még egy komoly gyártó tette le a voksát a technológia mellett. További újdonság volt a GFCAM kamkorderek kapcsán, hogy a kamkorderbe épített Bluetooth kapcsolat segítségével mobil telefonról is távvezérelni lehet a kamerát (REC/PLAY/STOP/FF/REW/SHOTMARK funkciókban)  illetve a mobil telefonon ki lehet majd jelezni ilyen módon a felvételkor keletkezett thumbnaileket és még meglévő akku, memória kapacitás alakulását, illetve a felvétel meta adatait is át lehet másolni a mobil telefonra további feldolgozás céljából. A képen a mobil telefonos felület látható.

snapshot-2009-04-29-10-06-45

A már bemutatott 50 Mbps és 100 Mbps MPEG-2 tömörítésű felvételi mód mellett bejelentette az Ikegami, hogy 25 Mbsp DV25 és 25 Mbps Long GOP Mpeg-2 formátumokat is támogat mostantól, egyszerű szoftver letöltéssel beépíthetők az új formátumok a kamkorder menűjébe, csak egy USB kulcs szükséges az uprgade elvégzéséhez.Ha az igény úgy hozza, akkor biztosan további tömörítési eljárások, mint az AVCINTRA vagy a DNXHD is támogatottak lesznek, egyszerű szoftver upgrade segítségével.

A felvételek archiváláshoz a gyártó a Media Manager szoftvert ajánlja majd, aminek segítségével nemcsak egyszerű MAM (Media Asset Management) funkciók lesznek használhatók, de a LTO vagy Blu-Ray meghajtók segítségével, a kártyákról és a flash memóriás tárolókról archiválhatók a nyersanyagok.

Az Ikegami GFCAM megoldását az alábbi partnerek támogatják jelenleg:

snapshot-2009-04-29-10-13-53

A listán még nem szerepel, de a támogatók között van a CatDV a 8v MAM szoftverrel a SquareBox is és hamarosan talán ide sorolható lesz az AmberFin is.

http://broadcast-info.blog.hu/media/image/200904/

Szólj hozzá!

Címkék: bluetooth mam catdv gfcam ikegami avcintra cf adapter dnxhd gfcam remote gfpack pakless recording sdhc adapter

A bejegyzés trackback címe:

https://broadcast-info.blog.hu/api/trackback/id/tr702314745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása