2011.04.12.
09:56

Írta: pennamedia

NAB 2011: Sonnet Technology – Thunderbolt háttértárak és interfészek

 

Mint ahogy az várható volt az új Apple MacBook Pro számítógépek télvégi frissítése után, számos gyártó mutatott be Thunderbolt csatlakozásokkal ellátott háttértárakat, átalakítókat és interfészeket.

Egyik kedvencünk a kaliforniai Sonnet Technology.

Fusion F2TBR néven dual SSD tárral ellátott igen gyors, ámde mégis hordozható háttértárat mutattak be.

A Thunderbolt csatkakozású háttértárak sajátossága, a fűzhető, kettős csatlakozás, ezen a háttértáron sincs ez másképpen. A nagyobb kapacitású Sonnet RAID tömböket is ellátták az új, gyors, egyenlőre még csak Apple kompatibilis csatlakozással, ilyen a Fusion E400 TBRS és a Fusion D800TBRSm ez utóbbi könnyed teljesít akár 800 MB/s olvasási adatátvitelt is, ezzel nem gond 4:4:4:4 mintavételezésű 1080 soros tömörítetlen HD felvételek vágása sem. A Sonnet háttértárak kifejezetten optimalizálva vannak HD videó vágásra és sokrétegű HD utómunka kiszolgálására.

Figyelemre méltó újdonság a Sonnet az Echo Express is.

A termék egy külső PCIe ház, ami Thunderbolt csatlakozással kapcsolódik a számítógépekhez és üres PCIe slotokat kínál. Ez igen kiváló lehetőséget ad majd a MacBook Pro és később valószínűleg más, például iMac vagy Mac Mini számítógépek tulajdonosainak PCIe kártyák használatára, hiszen ezekbe a gépekbe ezek a kártyák a szükséges slotok hiányában fizikailag nem tehetők be. A bővítési lehetőségek így igen széleskörűvé, szinte korlátlanná válnak.

Kérdés, hogy így kinek lesz szüksége nagy, desktop asztali számítógépekre?

További két érdekesség a Thunderboltos eszközök sorában a Presto Gigabit Ethernet és az Allegro Firewire 800 konverter is, minden bizonnyal lesz még 10 GbE interfész, eSata és talán még 8 Gb Fibre Channel is a termékek között.

 

Szólj hozzá!

Címkék: apple thunderbolt sonnet

A bejegyzés trackback címe:

https://broadcast-info.blog.hu/api/trackback/id/tr452922998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása