2010.06.16.
11:27

Írta: pennamedia

További információk a Danley Jericho tölcséres hangfaláról

Hivatalos műszaki adatok és ár még mindíg nincs, de innen-onnan csak érkeznek a nem hivatalos információk.

A legfontosabb talán, hogy a Jericho - 3 dB-es pontja a mélyátvitelben 45 Hz körülre várható. Ez azt jelenti, hogy az esetek nagy többségében nem igényel szubot a használata. Az aktív változata hangfalanként 12 csatornányi, összesen 17 kW erősítőteljesítményt tartalmaz majd, jelentős DSP processzálással.  A magas átvitel 22kHz-en kezd majd el esni 3 dB-vel várhatóan, a szabadtéri mérések szerint. A diszperzió 90 fok széles és 40 fok magas lesz.  Várható később olyan változata is a Jericho sorozatnak, amiben 80 fok lesz a függőleges sugárzási szög és igér a gyártó számos további kisebb változatot is.

Úgy várják, hogy a Jericho egy nagy , oldalanként akár 24 vagy 2x24 elemet is tartalmazó line array rendszer mellé is bátran odatehető és a pontszerű sugárzó mivolta miatt sokkal kevésbé lesz érzékeny a a szélre nagy távolságokban, kültéren, mivel a sugárzási szögön belül igen egyenletes lesz a lefedettsége. A doboz súlya valahol a 270 kg táján lesz és mérete, súlya alapján nem tűnik nagyon nehezen mozgathatónak, az installációja pedig számottevően kevesebb munkát igényel majd, mint egy nagy line array esetében, különösen ha hozzávesszük, hogy nem feltétlenül szükséges szubot használni.

Ha a fenti elvárásoknak csak a fele is igaz, akkor már rögtön nem is tűnik olyan rettentőnek a kb 40.000.- Eurós nettó ár, amit hallani lehet a passzív változat kapcsán. Az aktívról is lesz ár valószínűleg a következő napokban.

Szólj hozzá!

Címkék: danley soundlab danley jericho horn

A bejegyzés trackback címe:

https://broadcast-info.blog.hu/api/trackback/id/tr642314990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása