2009.08.17.
23:15

Írta: pennamedia

Az Apple "harapós" és színes csíkos logójának története - a designer emlékei szerint

A creativebits.org honlapján található egy érdekes cikk az Apple ma már bátran korszakalkotónak nevezhető színes és "harapós" logójának történetéről. Emlékeit a designer Rob Janoff eleveníti fel.

A tervezőt az akkori cégén keresztül, baráti ismeretség alapján keresték meg, Steve Jobs, Steve Wozniak és Mark Markkula 1977 telén, és az új logo az 1977-ben bemutatott Apple II számítógépen már jelen volt.

appleii-system

500px-Apple_Computer_Logo.svg_

Az akkor még meglehetősen kicsi Apple cég könyvelői igencsak ellenezték a logó tervét, mondván, hogy a sok szín miatt a nyomdai költségek csődbe fogják vinni a céget, mielőtt még az új számítógépet piacra dobnák. Steve Jobs azonban ragaszkodott a sokféle színhez, mert úgy gondolta, hogy korának más számítógépei túlságosan technikai, technokrata elnevezéseket használtak így üdítő lesz közöttük egy olyan hétköznapi név és egy ilyen színes logó mint amilyen az Apple logó lett.

Rob Janoff számos, a "harapás" megjelenését magyarázó urban legendet is cáfol a cikkben, amit érdemes eredetiben is elolvasni.

http://creativebits.org/interview/interview_rob_janoff_designer_apple_logo

Szólj hozzá!

Címkék: apple logo rob janoff

A bejegyzés trackback címe:

https://broadcast-info.blog.hu/api/trackback/id/tr442314839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása