2009.06.15.
16:30

Írta: pennamedia

Egész jól ment Amerikában a digitális átállás

Már legalábbis a USA Today cikke szerint.

http://www.usatoday.com/tech/news/2009-06-14-digital-television-switch-DTV_N.htm

Múlt hét pénteken több, mint 900 amerikai tévé csatornának kellett lekapcsolni az analóg sugárzást. Ez nagyjából 20 millió olyan háztartást érintett, ahol nem kábel vagy műhold biztosítja a tévénézést a lakásokban.

Az előrejelzések körülbelül 2 millió olyan háztartást vártak, ahol ez komoly gondot okoz, mivel a nézők nem tudtak vagy egyáltalán nem készültek fel a nagy eseményre. Ehhez képest szinte elenyésző volt a segítséget kérők hívásainak száma: szombat délutánig apróbb problémákkal, mint például a set top boxok vagy antennák 315.000-en hívták a segítőket, míg vasárnapra ez a szám már csak 60.000 hívás volt.

Az amerikai lakosok a kormányuktól háztartásonként kétszer 40 dolláros kupont kaphatnak a szükséges konverter vagy set top box megvásárlásához július végéig.

A UPI híre szerint még az is lehetséges, hogy egy 86 éves háborús veterán életét is a digitális átállás mentette meg. Éppen a konyhájában tévézett, mivel csak ott volt digitális vétel, Oprah Winfrey-t nézve, amikor a kint tomboló vihar egy tölgyfát döntött a hálószobájára, ahol általában nézni szokta Oprah műsorát :)

http://www.redorbit.com/news/oddities/1705036/digital_switchover_saves_mans_life/index.html?source=r_oddities

cartoonstock_dtva Cartoonstock.com rajza.

Szólj hozzá!

Címkék: fcc átállás digitális dtv

A bejegyzés trackback címe:

https://broadcast-info.blog.hu/api/trackback/id/tr562314811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása