2009.06.14.
10:06

Írta: pennamedia

További érdekességek az új Apple Snow Leopard operációs rendszerről

Pár napja hírt adtunk az Apple szeptemberben megjelenő új, végre már teljesen 64 bites operációs rendszeréről, a Snow Leopardról és az új Quicktime X-ről, ami sok videós vagy hangos műsorgyártó, internetes tartalom "készítő" életét és munkamódszereit befolyásolhatja majd a jövőben.

http://broadcast-info.blog.hu/2009/06/09/apple_bejelentesek_uj_macbook_pro_uj_operacios_rendszer_uj_quicktime_uj_iphone_mi_ebbol_az_erdekes_a

A gyártó összefoglalta a fontosabb ismérveket, angolul tudók előnyben:

http://www.apple.com/macosx/refinements/enhancements-refinements.html

Ebből egyet-kettőt azért érdemes kiemelni, a profi műsorgyártók és kreatívok szemszögéből.

- a Boot Camp most már támogatja a HFS+ olvasást is, amikor Windows alatt bootol a gép. Vagyis a Mac OS X  alatt lévő lemezterületek Windows alól is olvashatóak lesznek. Csak olvasni lehet majd, hogy így védjék a  Windows vírusokkal szemben az OS X partíciókat :).

- a megszokott 1.8 Gamma helyett 2.2 Gamma lesz a monitor beálításnál, jobban használhatóvá teszik így a színkezelést a profi műsorgyártók és kreatívok számára.

- Az eddiginál sokkal hatékonyabb file megosztás és a file megosztás akkor is működik majd, ha a megosztást végző gép sleep-ben van :) Előre az energia takarékosság útján.

- Gyorsabb Time Machine back-up. A minden eddiginél olcsóbb háttértárak hatására nem ritka már otthon vagy a munkahelyen a sok terabyte kapacitás. A biztonsági másolatok készítése így egyre fontosabb és gyorsabb lehet.

- Collada (.dae) 3D modellek megjelenítése, forgatása 3D-ben a Preview segítségével operációs rendszer szinten, felhasználva a grafikus kártya Open GL megjelenítő képességét.

- A grafikus kártya támogatásával történik majd ezentúl a H-264 dekódolás már a nagyon sok Mac gépben megtalálható GeForce 9400M kártyák esetében is.

- A Quicktime ezentúl támogatja majd a képernyőn történó mozgások rögzítését is.

- Quicktime támogatás az élő HTTP - alapú videó streameléshez

- a 64 bites operációs rendszert, a Grand Centralt és az OpenCL-t már az előző cikkben is említettük.

1 komment

Címkék: apple snow leopard quicktime x

A bejegyzés trackback címe:

https://broadcast-info.blog.hu/api/trackback/id/tr832314810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CBC, Discovery, fox, MTV, NPR és USA Today – tartalom kifejezetten iPhone-ra – az AKAMAI szolgáltatásán keresztül &l · http://pennamedia.wordpress.com/2009/07/13/cbc-discovery-fox-mtv-npr-es-usa-today-tartalom-kifejezetten-iphone-ra-az-akamai-szol 2009.07.13. 10:55:34

[...] http://pennamedia.wordpress.com/2009/06/14/tovabbi-erdekessegek-az-uj-apple-snow-leopard-operacios-r... [...]
süti beállítások módosítása