2009.04.26.
11:30

Írta: pennamedia

(H)DSLR kamerákról még egyszer

A "kutatásaim" szerint jelenleg az alábbi DSLR kamerák használhatók kiváló minőségű 720p vagy 1080p HD video felvételkészítésre:

Canon EOS 5D Mk II, Canon EOS 500D, Panasonic GH-1, Nikon D90 és Nikon D5000.

Ezek nagyjából hasonló szolgáltatásokkal rendelkeznek a video felvétel terültetén, különböző hangfelvételi megoldásokkal. A legjobb képminőségűnek (ha lehet ilyet mondani felületes benyomások és a Google alapján :)) a Canon 5D Mk II tűnik. Fantasztikus a dinamikája és a fényérzékenysége, a mélységélesség pedig hihetetlen a weben megtalálható felvételeken és optikákkal.

Két nagy probléma van vele: nem tud 24p vagy 25p csak 30p frame rate-t. A második nagy hiányosság, hogy a HDMI kimeneten HD video üzemmódban nem megy ki a teljes felbontású HD video. Pedig úgy alkalom nyílna még jobb minőségű, az AVCHD tömörítésnél video feldolgozásra alkalmasabb tömörítések, mint az Apple ProRes 422 HD használatára is, külső video eszközök, rögzítők segítségével. Mindenesetre az új, HD videóra is alkalmas DSLR kamerák nagy izgalmat okoznak a profi fotósok és filmgyártók között egyaránt, és számos tartozékgyártó kezdett el hozzájuk a videózásra s a filmezésre is jobb használhatóságot is lehetővé tevő tartozékokat fejleszteni hozzájuk. A képen a Red Rock egyik új terméke, egy pici állvány látható, egy személy által is használható fókuszálási lehetőséggel.

stubling_01_600

Persze az alábbi filmes kiegészítő szet sem csak egy kezdő filmes szivét dobogtatja majd meg valószínűleg:

redrock_dslr_3qtr_lg

2 komment

Címkék: nikon d90 nikon d5000 (h)dslr canon eos 500d canon eos 5d mk ii panasonic gh-1 red rock micro

A bejegyzés trackback címe:

https://broadcast-info.blog.hu/api/trackback/id/tr32314737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wolfy 2009.04.26. 12:47:52

Szia! Hogy me csak googlet említsünk. Már itthon is készült vele klip, már az 5D-vel. Szilárd klipje Galambos Dorinával. Hallók Dénes készítette, én csak flickerreltem és kiírtam. Ha érdekes, akkor írhatunk róla és a klipet is felpattinthathatjuk:-)

pennamedia 2009.04.26. 16:59:37

Szuper, jöjjön az a klip. Persze ha az alkotók is engedélyezik a megjelenését :)
süti beállítások módosítása