2009.04.21.
11:40

Írta: pennamedia

Echolab Atem - a képkeverők svájci bicskája

A sokféle SD/HD/3G/Analóg/HDMI/UXGA és a többi formátum között sokszor nehéz eligazodni, mindent fogadni egy televíziós rendszerben vagy nagyon sokba kerül vagy szinte lehetetlen.

Volt.

Eddig.

Mert itt van az Echolab Atem.

Ami egy képkeverő. Meg sokféle konverter. Sőt multiviewer. 4 csatornás digitális trükkgép.

A bemenetei fogadnak 3G, HD-SDI, SDI, Analog kompozit és komponens, HDMI forrásokat. Vagyis vegyes környezetben ahol az öreg analóg források keverednek korszerű HD-s kamerákkal, szerverekkel, grafikai munkaállomásokkal és rögzítőkkel, igen praktikus lehet. A kimenetei ugyanezek a formátumok lehetnek. Megspékelve egy 10 bemenetes multiviewerrel, csak hogy a monitorozáson is tudjunk sokat spórolni és energiát megtakarítani.

Kifejezetten élő műsorokhoz optimalizálták, ipari megbízhatóságú operációs rendszer (10 mp alatt bootol és nem Windows :-)), hosszú élettartamú,  strapabíró gombok és kijelzők garantálják az üzembiztos működést akár egy közvetítőkocsi adta körülmények között is.

1 M/E sora van, de ez ne tévesszen meg senkit: A "SuperSource Crosspoint" szolgáltatással egyszerre egy keresztponton akár 4 DVE csatorna vagy kulcsjel is használható.

Így a kis méretű vezérlő panel ellenére is bonyolult látványvilág építhető fel egyszerűen. Összesen 4 kulcs van benne, ami lehet luma vagy chroma és 2 további DSK is használható. A már említett Supersource mód mellett van még 2D DVE a rendszerben és opcionálisan akár két további csatorna 3D DVE is rendelhető hajlításos és fénycsillogásos trükköket is előállítva. Természetesen ezeket is akár HD vagy 3G felbontásban is.

Van benne egy belső memória is, amiből klipeket lehet kijátszani.

Minden mi szem-szájnak ingere. Május végén már szállítható és az ára az igen-igen megfizethető kategória, full broadcast minőségben, HD-ben szokatlan árszinten.

1 komment · 1 trackback

Címkék: 3g hdmi robosztus hd-sdi sdi echolab képkeverő multi viewer

A bejegyzés trackback címe:

https://broadcast-info.blog.hu/api/trackback/id/tr212314705

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: moto m mobile sim slot 2019.03.20. 07:09:57

Hogyan főzz kávét, ha nincsen kávéfőződ - Kávéház Magazin Blog

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Echolab Atem – bemutató videó « Broadcast blog · http://pennamedia.wordpress.com/2009/07/14/echolab-atem-bemutato-video/ 2009.07.14. 10:13:02

[...] http://pennamedia.wordpress.com/2009/04/21/echolab-atem-a-kepkeverok-svajci-bicskaja/ [...]
süti beállítások módosítása