2009.04.20.
08:12

Írta: pennamedia

CatDV MAM szoftver, 8 - as verzió

A file-alapú televíziós munkafolyamatok szükségessé teszik valamilyen rendszerező szoftver használatát, aminek segítségével mindíg tudjuk, hogy a produkciós folyamat során használt és keletkezett file-ok merre találhatóak, illetve a rendszerező szoftver segítségével mindíg a gyártási igényeknek legmegfelelőbb formátumban álljanak rendelkezésre.

A MAM a Media Asset Management rövidítése. A MAM szoftverek végzik a rendelkezésre álló tartalmak és néhány esetben erőforrások rendszerezését, katalogizálását.  Ma már minden nagy gyártó rendelkezik igen nagy rendszerek és nagy mennyiségű tartalom kezelésére alkalmas saját fejlesztésű szoftverrel. Persze a kisebb, független szoftver fejlesztők is jó lehetőséget látnak a nagy gyártók rendszereinél sokszor számottevően megfizethetőbb megoldások kifejlesztésében.

Az egyik úttörője a műfajnak az angol Squarebox és az ő CatDV szoftvere, amely 8-as szoftverváltozatát most jelentette be a gyártó.

Az új verzió minden eddiginál többféle file formátummal képes feldolgozni ideértve a televíziózásban használt új HD formátumokat is. További érdekesség hogy az integrált media player az audio hullámformát is kijelzi, megkönnyítve így a hasznos részek kiválasztását hang alapján. Megújult a loggolás is, ezentúl a markerhez tartozó időkódhoz köti a szoftver a loggolás során tett megjegyzéseket, illetve felvehető az anygahoz un kommentátor sáv is, hangban is lehet rögzíteni a megjegyzéseket.

A számos további fejlesztés megismereséhez a szoftver nyilvános beta verziója letölthető a gyártó honlapjáról.

http://www.squarebox.co.uk

2 komment

Címkék: marker mam logging catdv file-alapú

A bejegyzés trackback címe:

https://broadcast-info.blog.hu/api/trackback/id/tr612314692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Calibrated Software « NAB2009 · http://pennamedia.wordpress.com/2009/04/26/calibrated-software/ 2009.04.26. 21:09:20

[...] http://pennamedia.wordpress.com/2009/04/20/catdv-mam-szoftver-8-as-verzio/ [...]

Megjelenés előtt a CatDV MAM szoftver 8-as verziója « Broadcast blog · http://pennamedia.wordpress.com/2009/06/13/megjelenes-elott-a-catdv-mam-szoftver-8-as-verzioja/ 2009.06.13. 08:36:27

[...] http://pennamedia.wordpress.com/2009/04/20/catdv-mam-szoftver-8-as-verzio/ [...]
süti beállítások módosítása