2010.10.03.
16:21

Írta: pennamedia

Medvegyev orosz elnök hifi rendszere

Az orosz elnökről, Dmitrij Anatoljevics Medvegyevről köztudott, hogy szeret modern zenét hallgatni, nem veti meg a klasszikus rock zenét, jelentős lemezgyűjteménye van.

 

 

 

Avid lemezjátszót és phono erősítőt, Technics RS-1700 szalagos magnót használ az analóg lemezek és szalagok megszólaltatásához, digitális felvételekhez  pedig a Naim CDX2 cd játszóját látni a képen, mint fő műsorforrást.

Erősítő és hangfal fronton a svájci-amerikai vonalra esküszik, Daniel Hertz (Mark Levinson) gyártmányai közül választott. A Daniel Hertz név ebben az esetben a high-end audio iparból több, mint 30 éve jól ismert Mark Levinsont takarja, akinek mamáját Maria Hertz Levinsonnak hívták, az ismert fizikus, Heinrich Hertz leszármazottjaként. Mark Levinson a fizikus iránti tiszteletből és talán az ebben rejlő PR lehetőséget kihasználva nevezte el legújabb cégét Daniel Hertz SA-nak. A képen látható hangfal famunkáját a szintén svájci Petrof zongoragyár komplettírozta.

Ahogy az alábbi képen látható, az orosz hifisták sem igazán különböznek valószínűleg a magyaroktól, akik időnként összejönnek egy kis zenehallgatásra, esznek-isznak, megbeszélik az aktuális műszaki újdonságokat, mit is lenne érdemes cserélni a rendszerben a még jobb hang érdekében illetve megmutatják egymásnak az új hifi berendezést vagy különleges új felvételeket.

Habár egyes rosszindulatú orosz fórumozók szerint a szalagos magnó a KGB archívumában lévő analóg felvételek meghallgatására is szolgálhatna.:)   Akár.

Lassan egy hálózati lejátszó is beszerzése kerülhet majd a digitális (KGB?) felvételek streameléséhez, javaslok az elnök úrnak egy új Naim NDX high-end network playert, mint következő karácsonyi ajándékot, ha már digitális vonalon letette a voksát a Naim cd játszója mellé. Talán kijönne az elnöki fizetésből egy upgrade a nagyobbik Naim cd játszóra, a CD555-re is.

Mivel a kábelezést nem látjuk, ezért nehéz megítélni, mennyi is lehet a rendszer összértéke, de talán nem állunk messze a valóságtól, ha nagyjából 150-200.000 dollár értéket feltételezünk. Ettől Oroszországban, de bizony még idehaza is léteznek drágább hifi rendszerek, így akár szerénynek is mondható Medvegyev elnök.

Hazai politikusaink otthoni zenehallgatási szokásairól elég keveset tudni, pedig közöttük is vannak zeneszerető emberek, jelentősebb hifi rendszerrel és analóg meg digitális lemezgyűjteménnyel. Sőt még a gyakorló zenész sem számít meglepetésnek közöttük, a táncosokról már nem is beszélve

:)

 

Kiegészítés: küldött valaki egy fotót, melyen Medvegyev a Deep Purple tagjaival együtt látható (valamint a Gazprom elnökével), de találkozott Bonoval is, akivel a Deep Purple és a Led Zeppelin rock történelemben elfoglalt helyéről beszélgettek.

További Medvegyevvel és zenehallgatással kapcsolatos képeket is találni a weben, ha m inden igaz, ez volt az első hifivel kapcsolatos képe, elnökké választását követően:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Simon Yorke lemezjátszó gyártó honlapján is történik említés egy Medgyevnek eladott speciális Yorke S-10 lemezjátszóról, ami a képen láthatóhoz hasonló lehet:

 

A hobbiját politikus társai is (el)ismerik, már legalábbis a kép tanúsága szerint. Ha jól látom egy Deep Purple Black Night kislemezt tart a kezében ajándékként, no persze, ez a kép csak azoknak jelent informciót. akik tudják még mi is az a kislemez :)

 

 

"Mi, komoly emberek Deep Purplet hallgatunk, nem valamiféle bla-blát" (Legalábbis, ha 14 évnyi orosz tanulás és 20 évnyi felejtés után jól sejtem).

Szólj hozzá!

Címkék: hifi daniel medvegyev hertz naim

A bejegyzés trackback címe:

https://broadcast-info.blog.hu/api/trackback/id/tr152341802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása