2010.05.27.
10:35

Írta: pennamedia

Fibrenetix 176 TB kapacitásig folyamatosan bővíthető környezetbarát nagy vállalati megbízhatóságú SSD/SAS/SATA háttértár a Penna-Média választékában

Nincs az a tárkapacitás, ami ne fogyna el egyszer, folyamatosan csökkennek a merevlemez árak is, jönnnek új technológiák, mint az SSD tárolás, vagyis igazán nehéz feladat hosszú távra tervezni a tárolási igényeket. A probléma megoldásában jó segítséget adhat a Fibrenetix új, E4 sorozatú nagy válallalati megbízhatóságú 2U vagy 4U magas tárolója.

12, 16 vagy 24 SATA, SAS, SSD tárhely csatlakozással rendelkező, gyors vezérlővel és 4 redundáns tápegységgel épített házak szinte bármilyen tárolási feladat kezelésére gazdaságosan és költséghatékonyan alkalmasak. A mindössze 4U magas 24 slotos egység jelenleg 2 TB kapacitású merevlemezekkel 48 TB (RAID 6 védelemmel 44 TB) tárhelyet biztosít. Nemcsak akár 2k vagy multi stream HD felbontású videó vágására, de a nagyszámú egyidejű hozzáfárást biztosító videó streamelésre is ideális megoldás. További 3 külső bővítő egység hozzáadásával így akár 176 TB tárfelület is összekapcsolható, külső switch használata nélkül, switch használatával pedig a 176 TB is többszörözhető, olyan versenyképes áron, ami az adatszalagos tároláshoz képest is valós alternatívát jelent. Nem szükséges a maximális kapacitás kihasználása sem a megvásárláskor, ahogy a tárolási igények bővülnek, az un „Online Expansion” technológiának köszönhetően adható a további kapacitás a rendszerhez az igények felmerülésekor.

Egyedülálló újdonsága a tárolórendszernek, hogy az SSD és SATA/SAS felületű háttértárak keverhetőek a rendszeren belül, így létrehozható extrém gyors és nagy I/O műveleti sbességű tárhely Intel X25 SSD tárak alkalmazásával, például meta adatok vagy adatbázis tárolására és extrém gyors elérésére, míg a sokkal nagyobb méretű média file-ok hagyományos és költséghatékony SATA merevlemezeken tárolhatók.

Fontos szempont volt a tárolórendszer tervezésekor a környezet kímélése is. A vezérlőrendszer és a tápegység olyan módon lett kialakítva, hogy analizálja a meghajtók használatát, a használatban nem lévőeket kikapcsolja, oly módon, hogy az újabb használati kérés esetén nem kell a szerverek és az E4 tár között a kapcsolatot újból felépíteni és ezzel várakozásra kényszeríteni az adatra váró munkaállomást.

A 4 db egyenként 560W teljesítményű tápegység bármilyen 15000 fordulatú SAS meghajtót tápellátási igényeit képes kielégíteni, még akkor is, ha mind a 24 slotban SAS meghajtókat használnak. A tápegység stabiltiása és hűtése a legkritikusabb igényeknek is megfelel, az automatikusan szabályozott fordulatú ventillátorok elhelyezése a házon belül a legoptimálisabb. A tárolórendszer és a hűtés folyamatosan figyeli a környezet és a belső hőmérsékeletet is, kézben tartva a hőfolyamatokat még akár a legkondicionáló rendszer meghibásodása esetén is. Amikor az igénybevétel megengedi, a ventillátorok fordulatszáma automatikusan csökken az éppen szükséges szintre, redukálva így a tápfelvétel mellett a környezeti zajt is.

A rendszer számos háttértár és file megosztást végző SAN szoftverrel és videó vágó alkalmazással tesztelt, különösen ajánlja a gyártó XSAN 2 és Final Cut Pro használatához, de az Avid, Adobe CS5, Grass Valley Edius felhasználók is bátran választhatják hosszú távon is megfelelő, folyamatosan bővíthető tárolórendszerként.

Kompatibilis a különböző Windows (beleértve a szerver és cluster változatokat is) és Linux operációs rendszerekkel, továbbá Mac OS X, Sun-Solaris, Tru64 Unix, HP-UX, iBM-AIX, SGI IRIX, Free BSD, Novell operációs rendszerekkel is.

Fontosabb jellemzők (24 slotos kivitel, 12, 16 azonos):

RAID architektúra: Daytona RAID Engine, kábel nélküli belső integráció

RAID vezérlő: Intel IOP341 Xscale Processor

Max meghajtók száma: 24x SAS/SATA II per vezérlő/ház

RAID védelmi szint: RAID 6

Egyéb RAID szintek: JBOD, 0, 1, 0+1, 3, 5, 10, 30, 50, 60

Memória busz és típus: 2 GB DDR2-533 SDRAM, ECC, 4 GB-ra bővíthető

Host interfész: 4 Gbit Fibre Channel

Host csatornák száma: 2, host független kialakítás

Belső busz: 3 Gbit/s SAS / 3 Gbit/s SATA, 24 független csatorna

Maximális kapacitás: 48 TB (RAID 0 vagy JBOD), 44 TB (RAID 6)

Maximális merevlemezkapacitás: 2 TB csatornánként

Hőérzékelő szenzorok: slotonként egy

Tartalékolt részegységek: Merevlemez, tápegység (2+2), ventilátoregységek, LCD

Működés közben cserélhető részegységek: Merevlemez, tápegység (2+2), ventilátoregységek, LCD

Távvezérlés: RS232, WEB, SNMP

Riasztások: Hangriasztás, LED villogás, RS232 jelzés,, WEB böngészőn hiba üzenet, Email, SNMP

I/O csatlakozások: SFF/SFP modul 2 db, 1x SAS bővítő port (miniSAS SFF8088), 1x RJ11 port (Debug), 1x RJ11 port (RS232), 1x RJ45 (Ethernet)

Tápellátás: 110/240V, 50/60 Hz, automatikus érzékelés., Kettős, független 560W tápegység duplázva (2+2)

Megfelelőségi tanúsítványok: FCC Class-A & CE, TUV, UL1950, CSA-950

Működési hőmérséklet:  5 C - 40 C

Súly: 30 kg (meghajtók nélkül)

Szólj hozzá!

Címkék: sas san ssd sata adobe cs5 fcp 176 tb 48 tb edius fibrenetix folyamatos bővítés online expansion xsan 2

A bejegyzés trackback címe:

https://broadcast-info.blog.hu/api/trackback/id/tr222314977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása