2010.04.13.
08:35

Írta: pennamedia

NAB 2010: AJA újdonságok

Talán a legfontosabb AJA újdonságot az Avid Media Composer 5-ös szoftvere jelentette:-), amely segítségével a Ki Pro hordozható, merevlemezes HD rögzítő Pro-Res felvételeit natívan kezeli majd az Avid, az AMA funkcionalitásán keresztül. Ettől talán csak ez lett volna számukra a jobb hír, ha azt is bejelenti az Avid,, hogy a Kona és az IO Express is Avid kompatibilis lett.... Ideáig még nem jutottunk el, egyenlőre ez a lehetőség csak a Matrox MXO2 Mini video interfész számára adatott meg, de ki tudja mit hozhat a jövő. :)

A Kona és IO Express termékek viszont a tegnapi bejelentés szerint kompatibilisak mind Mac, mind Windows alatt az Adobe CS5 szoftverekkel, így a Premiere legújabb verziójával is, a Final Cut Pro mellett.

Az enkóder/dekóder szoftverek fejlesztői számára jó hír az AJA Corvid videó kártyáinak bemutatása.

Az új kártya a normál kereskedelmi forgalomban nem lesz kapható, csak fejlesztő és OEM partnerek kaphatják meg. Kétféle kivitelben jelenik meg: egy 1 csatornás, 1U szerverek számára készült kis méretű és egy többcsatornás, nagyobb méretű formában. Az új kártyákhoz és a Kona illetve IO Express kártyákhoz lesz ezentúl Direct SHow szűrő is, amely ingyenesen tölthető le a gyártó honlapjáról. A Kona3 és az új több csatornás Corvid kártyák segítségével megjeleníthetőek lesznek 3D tartalmak vágás közben a Finaal Cut Pro és az új Premier használata közben, a fejlesztést a Cineform csapata segítette.

Az AJA mini konverterek között megjelentek az SDI/Fiber átalakítók, FIDO néven.

Szólj hozzá!

Címkék: 3d kona aja fiber ki pro nab 2010 avid ama avid media composer corvid direct show io express

A bejegyzés trackback címe:

https://broadcast-info.blog.hu/api/trackback/id/tr312314939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása